Welk voer past bij jouw vissen?

Gepubliceerd op 2 januari 2024 om 16:14

Visvoeding is natuurlijk een belangrijk onderwerp, we hebben er allemaal mee te maken! Zoals jullie wel weten voer ik aan al mijn vissen Bassleer biofish food, een merk met veel soorten, voor elk aquarium wat de vissen nodig hebben! Soms is het alleen wat moeilijk om door alle bomen het bos nog te zien, ik hoop hier wat aan jullie uit te leggen.

Allereerst hebben we natuurlijk de maken met verschillende eetbehoeftes in het aquarium. Geen aquarium is hetzelfde dus is een aangepast dieet op je visbestand zeker nodig!

Vissen zoals guppy's, platy's, algeneters en sluierstaarten zijn veelal groeneters, ze hebben graag wat algen in hun menu en genieten van de Bassleer smaak Green.
Natuurlijk hebben we ook de vleeseters:
 tetra, rasbora en maanvis soorten vallen daar bijvoorbeeld onder. Deze hebben dus ander voer nodig als andere vissen. Garlic en Acai wordt door hen vaak gewaardeerd!

Bassleer heeft voor elke vissoort een goed voer.

- Regular is de soort dat voor elk aquarium geschikt is, een goede basis om in huis te hebben!
- Forte is een soort die ondersteunt het immuunsysteem, ideaal voor nieuwe of zwakkere vissen. Bassleer heeft soorten voer voor vissen tijdens en na behandeling bij ziektes, dit helpt ze beter de ziekte te bestrijden en weer snel erbovenop te komen.

- Heb je vissen die gevoelig zijn voor worm? Neem Garlic

- Bacteriële infecties bestrijd je beter met Herbel

- De vissen die van groenvoer houden genieten van Green

- Aloe is een soort die geschikt is voor elk aquarium

- Acai bevat de acai vrucht waar elke vis prachtig van gaat kleuren, ik heb nog geen vis gezien die acai niet lust!

 

Ook zijn er verschillende korrelgroottes, hoe groter de bek van de vis, hoe groter de korrel, de meeste tetra en rasbora soorten of jonge en kleine vissen doen het graag met M, Vissen een maatje groter kunnen naar L, XL of XXL. Hoe groter de korrel, hoe sneller deze zinkt. Zo kun je je bijlzalmen M voeren terwijl je maanvissen de L korrel ondertussen kunnen opeten. XXL Kan ook gebruikt worden als tablet voor L-nummers.

Met alle verschillende soorten kun je dus het perfecte menu samenstellen, maar het belangrijkste is dus weten wat je vis nodig heeft! Daarna is soorten kiezen erg makkelijk aan de hand van de informatie bij de webshop.

Bestel de soorten via de webshop! Weet je toch niet helemaal zeker welke soort past bij jouw visbestand? Koop een Mix en geef in opmerkingen je visbestand door, dan kijk ik welke soorten het beste bij jouw vissen passen en heb je altijd je perfecte mix!

https://www.nickeyaquaria.nl/producten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.